Loading...

Stiati ca branza si berea merg bine impreuna?

 

Ce va vine prima data in minte cand spuneti „bere”? Cel mai probabil, imaginatia va poarta la gratarele sfarainde, o petrecere barbeque sau chiar alune si chipsuri. Punem pariu ca nu v-ati gandit niciodata la asocierea dintre bere si… branza.

Si da, nu este o gluma, este chiar o parte din istorie. Inca din evul mediu, calugarii din Belgia isi castigau existenta din producerea de branzeturi si bere. Este lesne de inteles astfel cum se leaga cele doua produse, acestea scotand in evidenta gustul si aromele unul altuia.

Dar sa vedem totusi cum asociem cel mai bine branza si berea. Desi nu exista un sablon clar pentru „combinatia ideala”, sunt cateva secrete prin care puteti pune cel mai bine in valoare gustul fiecareia.

Spre exemplu, berea belgiana merge foarte bine cu orice fel de branza, deci iti poti incepe „experimentul” astfel. Apoi poti merge mai departe, asociind branza si berea in functie de „taria” fiecareia.

Iata cateva exemple:

  • Branza Brie si berea blonda
  • Branza de capra si berea amaruie
  • Pecorino si Gouda alaturi de o bere cu aroma intensa
  • Mascarpone impreuna cu o bere cu aroma de fructe
  • Roquefort alaturi de o bere belgiana cu un grad mai ridicat de alcool
  • Citeste si: Branzeturi si fructe

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Lista de cumparaturi
x