Loading...

Chicineta: Gnocchi cu sos de brânzeturi, la cuptor

Chicineta: Gnocchi cu sos de brânzeturi, la cuptor

Chicineta ne impartaseste pe blogul ei ingredientul secret al unui sos de branzeturi de succes. Aici regasiti o reteta recomandata de ea la care a folosit mascarpone Granarolo.

gnocchi-cu-mascarpone

Gnocchi gratinați, cu brânzeturi

30 de minute / 2 porții

INGREDIENTE

250g de mascarpone Granarolo

50ml de lapte

3 linguri de parmezan ras

600g de gnocchi

1 lingură de pesmet

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune o oală cu apă la fiert.

Toarnă laptele într-o cratiță încăpătoare și amestecă-l cu brânza mascarpone, folosind un tel. Pune cratița la foc mediu. Când începe să fiarbă, ia amestecul de pe foc și încorporează 2 linguri de parmezan, până obții un sos omogen. Presară piper proaspăt râșnit, gustă și mai adaugă sare dacă are nevoie.

Sărează apa pentru gnocchi și gătește-i conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Scurge gnocchi și amestecă-i ușor cu sosul. Transferă totul într-un vas pentru cuptor, astfel încât gnocchi să fie în strat uniform. Amestecă restul parmezanului cu pesmetul și presară-le deasupra.

Dă vasul la cuptor 15 minute, până când toppingul este rumen.

Scoate gnocchi din cuptor, lasă-i să se răcească 5 minute, apoi servește-i.

Intreaga poveste despre cum a descoperit ingredinetul secret pentru a obtine un sos de branzeturi excelent o gasiti pe chicineta.ro.

Pofta buna!

Sursa: chicineta.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Lista de cumparaturi
x