Loading...

Tiramisu cu mascarpone

( 0 din 5 )
Loading...
  • 7Portii
  • 40 mTimp preparare
  • 10 mTimp gatire
  • 50 mTimp total
Printeaza Reteta

Un moment dulce într-o zi rece de toamnă îți poate aduce un zâmbet pe buze. De acord? Rețeta de astăzi are o misiune clară: să îți îndulcească ziua fără foarte mult timp petrecut în bucătărie. Avem o propunere gustoasă de tiramisu, care, surpriză: nu se face nici cu cafea și nici cu pișcoturi. În schimb, conține mascarpone, iar de aici îți poți imagina cât de cremos poate fi acest desert.

Mascarpone-ul este foarte cremos și gustos. Conținutul său ridicat de grăsime (de la 60% până la 85% la anumite sortimente) îl face deosebit de apreciat în realizarea deserturilor – creme pentru torturi și prăjituri, fiind ingredientul principal al bine-cunoscutului tiramisu.

Ingrediente

  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +

Metoda de preparare

  • Pasul 1

    Scoate ouăle din frigider cu 30 de minute înainte să te apuci de rețetă și încălzește puțin lichiorul.

  • Pasul 2

    Bate gălbenușurile de ou cu 50 g de zăhar și lichiorul cald până când amestecul se albește și ajunge să aibă o textură spumoasă. Continuă să amesteci până când spuma devine rece.

  • Pasul 3

    Bate mascarponeul cu zahărul rămas (50 g) și vanilia.

  • Pasul 4

    Adaugă amestecul cu gălbenuș de ou la mixul cu mascarpone, apoi frișca, amestecând ușor de jos în sus.

  • Pasul 5

    Taie felii de pandoro sau chec și apoi fă-le rotunde cu ajutorul unei forme, cât să încapă perfect în paharul în care vei pune desertul.

  • Pasul 6

    Pune o felie de pandoro sau chec în partea de jos a fiecărui pahar. Toarnă, apoi, puțin din mixul de mascarpone, acoperă cu un al doilea strat de pandoro și încheie cu încă un strat de cremă.

  • Pasul 7

    Pune paharele în frigider timp de cel puțin 3 ore.

  • Pasul 8

    Înainte de servire, decorează fiecare pahar cu câteva coacăze sau alte fructe roșii. Poți presăra și puțin zahăr. Bucură-te de un desert cremos și delicios!

Lasa un comentariu

- Lista de cumparaturi
x