Loading...

Edith’s Kitchen: Pui in sos de smantana cu branza

Edith’s Kitchen: Pui in sos de smantana cu branza

De data aceasta Edith’s Kitchen ne propune pe blogul ei o noua reteta folosind Grana Padano de la Zanetti. Mai jos gasiti o reteta simpla perfecta pentru zile pline.

Un fel de mancare rapid, pe care il putem pregati atat pentru pranz cat si pentru o cina rapida: pui in sos de smantana cu branza. Poate fi consumat cu garnitura de paste, orez sau langa o simpla salata.Pentru a da o aroma fina sosului am folosit pentru sos branza Grana Padano de la Zanetti.

Ne trebuie:

cca 500 g piept de pui

4-5 linguri ulei

Pentru sos:

3 linguri ulei

3 catei usturoi

1 lingura de faina

cca 150 ml supa pui (sau apa)

200 ml smantana pentru gatit

60-70 g branza Grana Padano rasa

1/2 lingurita usturoi granule

doua maini de baby spanac (optional)

sare, piper

– cantitati pentru cca 3 portii –

Cum se face:

Taiem pieptul de pui in fasii groase cam cat degetul mare, pe lung, il saram, piperam si il prajim in 4-5 linguri de ulei. Cum puiul lasa destul de multa apa, le-am innabusit acoperit cam 10-15 minute, apoi le-am intors si prajit pana cand apa a inceput sa se evapore, si le-am rumenit pe toate partile.

Le scoatem pe o farfurie. Adaugam inca 2-3 linguri de ulei si prajim putin usturoiul pisat (sau tocat marunt). Atentie, doar 10-20 de secunde, dar la foc mic, sa nu se arda. Adaugam o lingura de faina si amestecam cu un tel pana omogenizam compozitia.

Adaugam supa de pui (sau apa), smantana lichida, branza rasa, sare, piper, spanacul (daca punem)

pui-cu-sos-de-smantana

si puiul prajit anterior si lasam sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand, cca 10 minute pana cand se intrepatrund aromele.

Servim cu orez, paste sau cu o simpla salata.Delicios!
pui-cu-sos-de-smantana-1

Pofta buna!

____________________________

Grana Padano este o branza italiana, realizata din lapte de vaca. Are o consistenta foarte dura si un continut de grasime de aproximativ 32%.

Grana Padano este realizat exclusiv din lapte partial degresat, in timp ce Parmigiano Reggiano este obtinut dintr-un amestec de lapte integral si degresat.

 

Sursa: editskitchen.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Lista de cumparaturi
x