Loading...

Branza si dulceata

Branza si dulceata 

Se stie ca anumite gusturi si arome pot fi amplificate cu ajutorul altora. Daca pana cum am vorbit despre alaturarea dintre branza si vin, fructe sau chiar bere, de data asta vom vedea cum putem combina diverse tipuri de branzeturi cu gem sau dulceata, astfel incat sa ne putem bucura de un gust plin de savoare.

Inainte de asta, trebuie sa intelegem ca nu este indeajuns sa „turnam” pur si simplu dulceata peste branza, ci trebuie sa gandim un mod de servire potrivit. De aceea, in functie de preferinte, putem include in „meniu” paine cruda sau prajita, alune, migdale sau biscuiti de ovaz. Si, de preferat, un pahar de vin bun alaturi.

Revenind insa la potrivirea dintre branza si gem, recomandarile noastre sunt pe cat de interesante, pe atat de delicioase:

    • Gemul de mere merge foarte bine cu Mozzarella, branza de capra sau cu Grana Padano
    • Gemul de caise poate fi combinat cu Parmigiano Reggianno sau cu Grana Padano
    • Dulceata de afine merge de minune cu branza de capra, Camembert sau cu Feta
    • Gemul de merisoare se alatura branzei de capra, Camembert sau branzei Brie
    • Marmelada din Portocale merge bine cu Gouda sau Pecorino Romano
    • Gemul de piersici poate fi combinat cu branza de capra, Roquefort, sau Brie la cuptor
    • Gemul de pere se serveste cu Gorgonzola sau Brie
    • Dulceata de prune se combina foarte bine cu branza de capra, Mascarpone sau Gouda afumata
    • Gemul de rosii verzi poate fi alaturat unei felii de Gorgonzola, Brie sau Roquefort
    • Dulceata de capsuni se serveste alaturi de Mascarpone, Brie sau branza de capra

Citeste si: Branza si berea

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Lista de cumparaturi
x