Madlenele, aceste mici delicatese dulci, vin din inima Franței și au apărut în multe povești dulci din întreaga lume. Inclusiv Proust o aduce în romanul său „În căutarea timpului pierdut”. Noi păstrăm doar forma și aluatul classic din ce a mai rămas din ele, dar vă propunem o rețetă interpretată, la fel de apreciată.
Noutatea acestei rețete vine din brânza de capră bio, folosită în compoziție, care îi va da o întorsătură neșteptată. Apucă-te, așadar, cât mai rapid de gătit și lasă-te surprins de madlene cu brânză de capră bio, nuci și miere.
Combină făina, oul, untul topit, drojdia, uleiul de măsline și laptele într-ul bol. Amestecă până formezi un aluat, apoi adaugă sare și piper după gust. Amestecă bine până se obține un aluat neted. Pune totul la rece.
Taie brânza de capră în felii, apoi taie-le în pătrățele mici. Zdrobește nucile decojite astfel încât să ai bucățele mici.
Scoate aluatul din frigider, apoi adaugă pătratele de brânză și nuca. Pune puțin aluat în partea de jos a formelor de madlene. Apoi, în fiecare formă, pune puțină miere. Acoperă forma cu aluat.
Pune micile prăjiturele în cuptorul încins la 200°C, timp de aproximativ 10 minute. Madelenele ar trebui să fie aurii când sunt gata.
Poftă bună, bucură-te de aceste bunătăți!