Loading...

Quiche “Pasqualina”

( 1 din 5 )
Loading...
  • Quiche-pasqualina
  • Ricotta 250g
  • 6Portii
  • 1:20 hTimp preparare
  • 60 mTimp gatire
  • 2:20 hTimp total
Printeaza Reteta

Pentru prospetimea mesei de Paste va recomandam o reteta inedita.

Aveti nevoie de:

  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +

Metoda de preparare

  • Pasul 1

    Aluat: intr-un bol adaugati faina, apa, sare dupa gust si uleiul de masline extravirgin. Amestecati pana obtineti un aluat omogen.

  • Pasul 2

    Impartiti aluatul in 6 bucati astfel: 3 bucati mai mari si 3 bucati mai mici, pe care le acoperiti si le lasati timp de 1 ora.

  • Pasul 3

    Umplutura: Spalati spanacul, apoi il opariti. Dupa ce l-ati oparit, il scoateti din apa, il stoarceti bine si il tocati marunt.

  • Pasul 4

    Intr-o tigaie caliti ceapa si usturoiul tocate marunt in 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce le-ati calit, adaugati spanacul oparit si tocat marunt. Asezonati cu piper si sare. Mai gatiti si spanacul timp de 5 minute.

  • Pasul 5

    Spanacul sotat, impreuna cu ceapa si usturoiul, se toarna intr-un bol in care se adauga ricotta, oul crud, patrunjelul tocat marunt, impreuna cu maghiranul, un varf de cutit de sare si piper. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

  • Pasul 6

    Pregatiti o tava rotunda pentru cuptor. Intindeti cele 6 bucati de aluat, separat, pana obtineti 6 forme rotunde de aluat. Ungeti fiecare foaie obtinuta cu ulei de masline. Trei foi le puneti in tava, una peste alta, formand astfel 3 straturi de aluat si acoperind peretii tavii.

  • Pasul 7

    Turnati peste aluat compozitia obtinuta, pe care o distribuiti uniform.

  • Pasul 8

    Dupa acest pas, presati cu lingura in patru locuri. In aceste 4 forme veti pune cele 4 oua fierte.

  • Psul 9

    Acoperiti totul cu cele 3 foi de aluat ramase, pe care le puneti una peste alta, ungandu-le cu ulei de masline.

  • Pasul 10

    Aluatul extra de pe margini, il rulati in interior, pe marginea placintei.

  • Pasul 11

    Ungeti ultimul strat cu ulei de masline, pe care apoi il si intepati cu furculita.

  • Pasul 12

    Preparatul se baga la cuptor, la temperatura de 180° timp de 60 de minute.

Unul dintre cei mai importanti producatori de produse lactate din Italia. Ofera o gama foarte larga de produse naturale, proaspete si sanatoase, venind in intampinarea celor mai variate gusturi ale consumatorilor.

Mai mult

Lasa un comentariu

- Lista de cumparaturi
x