Loading...

Various Tapas platter By Chef Bogdan Alexandrescu

( 4 din 5 )
Loading...
  • 1Portii
  • 20 mTimp preparare
  • 10 mTimp gatire
  • 30 mTimp total
Printeaza Reteta

Chef Dexter, sau Bogdan Alexandrescu dacă vrem să fim formali, a pregătit o rețetă simplă și D-E-L-I-C-I-O-A-S-Ă de aperitiv cu Parmigiano Reggiano pus cu delicatețe în lumină, într-o combinație mediteraneană surprinzătoare.

În tapasul de astăzi vom descoperi Parmigiano Reggiano folosit nu doar ca topping de pizza sau de paste, ci ca delicatesă care merită distribuită în rolul principal.

Urmărește rețeta, dă o fugă în supermarket după ingrediente și bucură-te de o masă specială.

Ingrediente

  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +

Metoda de preparare

  • Pasul 1

    Dressing de rucola: amestecăm sucul de lămâie și portocală (1 parte) cu ulei de măsline extravirgin (2 părți) și un praf de sare, până obținem un dressing omogen. Touille Parmigiano: Radem 1/2 de triunghi Parmigiano Reggiano cât mai fin, apoi îl întindem uniform pe o tavă prevăzută cu hârtie de copt și îl introducem în cuptorul preîncălzit la 170c, fără ventilație, până se rumenește ușor. Scoatem foaia de copt pe o suprafață rece (inox/granit). Tăiem smochinele proaspete pe jumătate, apoi le stropim cu puțin dressing. Asezonăm și rucola cu dressingul de citrice. Montaj: pe o bucată de touille de Parmigiano așezăm puțină salată de rucola și o jumătate de smochină, presărăm cu piper negru proaspăt măcinat și puțin crumble din touille-ul de Parmigiano rămas în tavă.

  • Pasul 2

    Mini salată cu Parmigiano Reggiano: Tăiem microplantele și le punem pe farfuria finală. Folosim dressing-ul de citrice rămas și asezonăm selecția de microplante. Montaj: Deasupra salatei de microplante adăugăm câteva felii subțiri de bresaola, puțin piper negru proaspăt măcinat și cu ajutorul peeler-ului, radem deasupra o cantitate generoasă de scaglie de Parmigiano Reggiano.

  • Pasul 3

    Crumble de pătunjel: blendăm pătrunjelul împreună cu pesmetul panko și puțin ulei de măsline, la viteză mică, până obținem o crustă verde-intens. Asezonăm cu puțină sare. Feliem trufele cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Tăiem bucățele de Parmigiano cu ajutorul unui cuțit pentru brânzeturi. Montaj: Așezăm bucățile de Parmigiano peste puțin crumble de pătrunjel, apoi finisăm cu felii de trufă și încă puțin crumble.

Lasa un comentariu

- Lista de cumparaturi
x